Vroege Build Van Android Q Bevat ‘Dark Mode’ Voor Gehele Systeem

Android-Q-Dark-ModeDe website XDA-Developers heeft een vroege build van Android Q, de opvolger van Android 9.0 (Pie), in handen. Deze build van Android Q beschikt onder andere over een donkere modus die de gehele interface van het besturingssysteem en de geïnstalleerde applicaties aanpast.

De donkere modus is in het volledige systeem verwerkt, inclusief de quick settings paneel en pushmeldingen. Zelfs applicaties die geen native dark theme hebben kunnen in deze modus een donkere interface krijgen. Je kunt de donkere modus alleen tijdens bepaalde tijdstippen activeren of altijd aan- of uitschakelen. Een donkere omgeving is niet alleen prettiger voor de ogen wanneer je in een donkere omgeving bent, maar zal ook de accuduur van een toestel met een OLED-scherm verbeteren.

Naast de ‘Dark Mode’ is ook de functie ‘Desktop Mode’ opgedoken. Deze functie werkt nog niet in de vroege built, maar is waarschijnlijk te vergelijken met de DeX-functie van Samsung. Het is overigens nog de vraag of Google deze functies ook in de definitieve versie van Android Q zal verwerken, aangezien Google in vroege builds van voorgaande Android-versies ook al een donkere modus testte zonder deze daadwerkelijk uit te rollen.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.