Google Patent Hint Naar Smartphone Zonder Schermranden

Google-patent-randloze-smartphoneDe Pixel-smartphones van Google hebben tot nu toe allemaal flinke randen rondom het scherm, maar daar komt bij de volgende Pixel-toestellen mogelijk verandering in. Google heeft namelijk een patent aangevraagd voor een toestel zonder randen, notch of uitsparing.

Het nieuwe patent beschrijft een moderne smartphone waarbij het scherm de gehele voorkant in beslag neemt. Er is zelfs geen notch of uitsparing te bekennen. Een toestel met een scherm dat letterlijk de gehele voorkant in beslag neemt is op dit moment nog niet uitgebracht.

We zien geen uitschuif-mechanisme, wat zou kunnen betekenen dat Google werkt aan camera-sensoren die achter het scherm geplaatst kunnen worden. Ook voor speakers is een grote opening aan de voorzijde geen vereiste. De achterkant van de smartphone lijkt veel op de huidige Pixel-toestellen, die aan de achterkant ook zijn uitgerust met een enkele camera.

Een patent staat overigens niet gelijk aan een daadwerkelijke consumentenproduct. Bedrijven vragen elk jaar verschillende patenten aan, waarvan een groot deel tot nu toe nog nooit zijn gebruikt voor consumentenproducten.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.