Google Neemt Smartwatch-technologie Van Fossil Over

Fossil-Sport-smartwatchGoogle heeft voor 40 miljoen dollar de smartwatch-technologie van horlogemaker Fossil overgenomen. Naast de technologie krijgt Google voor dit bedrag ook een deel van het ontwikkelteam van Fossil.

Fossil heeft dit nieuws deze week bekendgemaakt. Google heeft de technologie voor smartwatches samen met het onderzoeksteam dat aan die technologie werkte overgenomen voor 40 miljoen dollar. Details over de technologie hebben we niet. De overname doet vermoeden dat Google een eigen smartwatch op de markt wil brengen, iets dat het bedrijf tot nu toe nog niet heeft gedaan.

In een verklaring zegt Stacey Burr, president product management van Google Wear OS, het volgende. “Wearables, gemaakt voor gezondheid, eenvoud, personalisatie en handigheid, kunnen levens verbeteren door gebruikers informatie te geven die ze snel nodig hebben, in één oogopslag.

Geruchten dat Google aan een smartwatch zou werken gaan al langer rond, maar de lancering van deze wearable zou vertraging hebben opgelopen.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.