Xiaomi-patent Toont Smartphone Met 4-zijdig Edge Scherm

Xiaomi-patent-edge-smartphoneDe website letsgodigital heeft een nieuwe patent van Xiaomi gevonden. In dit patent beschrijft de Chinese fabrikant een smartphone die beschikt over een scherm die de gehele voorkant in beslag neemt. Opmerkelijk is echter dat dit scherm aan alle vier de kanten doorloopt aan de zijkant.

De Galaxy S-serie van Samsung bestaat uit smartphones die beschikken over een “edge scherm”, waarbij het scherm aan de linker- en rechterkant gedeeltelijk doorloopt aan de zijkant. Dit ontwerp is erg succesvol en geeft het toestel een moderne uitstraling. Xiaomi lijkt nog een stapje verder te willen gaan, zo blijkt uit een nieuw patent.

xiaomi-patent-smartphone-4-sides-edge-display

In de bovenstaande afbeelding zien we een toestel waarbij het scherm letterlijk de gehele voorkant in beslag neemt. Er zijn zelfs geen schermranden zichtbaar. Dit komt doordat het scherm net als op de Galaxy S-toestellen aan de zijkanten doorloopt. Het verschil is echter dat het scherm ook aan de boven- en onderkant is afgerond. Het scherm loopt aan de zijkanten precies tot de helft van de behuizing. Er zijn geen knoppen zichtbaar, we zien aan de onderkant alleen de USB C-aansluiting.

We zien geen selfie-camera. Mogelijk zit deze net als de vingerafdrukscanner verwerkt onder het scherm. Het is onduidelijk wanneer we een dergelijke toestel op de markt kunnen verwachten.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *