Snellere updates dankzij Google Smart Apps

De nieuwe update methode voor Android apps is door Google in de Play Store geactiveerd! Yeah! Deze nieuwe methode werd door Google al tijdens Google I/O aangekondigd en heet: “Google Smart Apps”. Dankzij deze nieuwe methode worden alleen de delen van een app gedownload die ook echt veranderd zijn. Om het even heel simpel te illustreren: Wanneer je Angry Birds update omdat er nieuwe levels bij zijn gekomen, werd eerder de hele app opnieuw gedownload en wordt met de nieuwe methode enkel de nieuwe levels gedownload.

Hierboven schets ik het op een hele simpele manier zodat een ieder het begrijpt maar het beste nieuws is nog wel dat het updaten een stuk sneller zal gaan, plus dat er minder gedownload hoeft te worden. Dat scheelt MB’s! Kassa!

Enfin, Google gaat dus over op het incrementeel updaten. Google Play kijkt bij het vrijgeven van een update wat er is veranderd ten aanzien van de vorige versie en maakt een apart update bestand met enkel en alleen de wijzigingen. Nog even alle voordelen op een rijtje: besparing van dataverkeer (een hoop), minder rekenkracht nodig voor het uitvoeren van de updates, wat dan weer goed is voor een langere baterijduur.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.