Verschillende Smartphones Ontvangen Ondersteuning Voor HD en HDR In Netflix

netflix-logoNetflix heeft verschillende smartphones ondersteuning gegeven voor het kijken van hd- en hdr-beeld van de dienst. Onder andere de nieuwe Galaxy S10-serie krijgt hdr-ondersteuning.

Netflix heeft op de supportpagina aangegeven dat de Galaxy S10, S10e en S10+ alle drie ondersteuning krijgen voor hdr-beelden. De goedkopere Galaxy M10, M20 en M30 krijgen hd-ondersteuning.

Ook toestellen met een Snapdragon 675, 710 en 855 krijgen hd-ondersteuning. Een aantal smartphones die beschikken over deze chipsets zijn de Xiaomi Mi 9, Nokia 8.1, Sony Xperia 1 en LG G8.

Er zijn een hoop smartphones die nog steeds geen Netflix in hd of hdr kunnen streamen. Niet omdat de toestellen daar de rekenkracht niet voor hebben, maar omdat Netflix hiervoor nog geen toestemming heeft gegeven. Een voorwaarde is dat fabrikanten Widevine-drm op hun toestellen installeren. Ook mag een toestel niet geroot zijn of een custom ROM draaien. Netflix stelt deze regels om te voorkomen dat mensen de films en series van Netflix kopieën en verspreiden.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.