Nederlanders Betalen In Verhouding Veel Voor Mobiele Data

mobiele-data-nederlandUit een onderzoek van onderzoeksbureau Cable blijkt dat mensen in Nederland en België in verhouding met andere landen veel geld betalen voor mobiele data. Cable vergeleek de prijzen in 230 landen, waarbij Nederland en België op de 151ste en 181ste positie zijn geëindigd.

Uit het onderzoek vallen een aantal dingen op. Zo zien we bijvoorbeeld dat de prijzen tussen de goedkoopste databundel en de duurste databundel in bijna alle landen enorm van elkaar verschillen. Zo zien we dat het in Nederland in het goedkoopste geval mogelijk is om voor 1GB data slechts $0,90 te betalen. In het duurste geval betaal je echter $37,69. Volgens de statistieken ligt de gemiddelde prijs voor 1GB data op $7,99, waardoor Nederland eindigt op de 151ste positie. In België ligt de gemiddelde prijs voor 1GB data op $12,30, goed voor een 181ste plek in de ranglijst.

Het land met de goedkoopste mobiele data is India, waar je voor 1GB data gemiddeld slechts $0,26 hoeft te betalen. Opvallend genoeg is Zimbabwe het duurste land, met een gemiddelde prijs van $75,20 voor 1GB data. Deze hoge prijs is te danken aan de slechte infrastructuur en de lage vraag naar mobiele data.

SIM-only vergelijken loont
Zoals het onderzoek duidelijk aangeeft verschillen de prijzen per 1GB data enorm, afhankelijk van welke aanbieder en databundel je kiest. Daarom loont het om SIM-only abonnementen eerst met elkaar te vergelijken voordat je een sim only abonnement afsluit. Op OnlySim.nl kun je aangeven hoeveel data je per maand nodig hebt, wat je maandelijkse budget is en of je wel of niet belminuten wilt toevoegen.

Nadat je je voorkeur hebt opgegeven krijg je een overzicht te zien van verschillende abonnementen met daarbij de prijs, aansluitkosten en dekking. Je zult zien dat je voor 15 euro al een abonnement kunt afsluiten met onbeperkte data, belminuten en sms-berichten. Ook voor een tientje kun je al abonnementen afsluiten met databundels tot 10GB. Kortom ga niet klakkeloos af op de vele reclames die je ziet op tv, maar vergelijk eerst zelf de beschikbare abonnementen die passen in jouw budget voordat je een beslissing neemt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.