Abonnementen vergelijken: waar moet u op letten?

smartphonegebruikOm het beste en het goedkoopste sim only abonnement te vinden, heeft u besloten verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Maar waar moet u precies op letten als u de verschillende sim only abonnementen naast elkaar gaat leggen?

Prijs
Ten eerste let u op de prijzen van diverse abonnementen als u deze met elkaar vergelijkt. Dure abonnementen streept u weg bij het vergelijken. Het is namelijk zonde om veel geld te betalen voor een sim only abonnement, zeker als u een vergelijkbaar abonnement veel goedkoper kunt krijgen.

Tip: vergeet tijdelijke aanbiedingen niet mee te nemen in uw vergelijking. Met een tijdelijke aanbieding kunt u namelijk veel geld besparen. Check wel goed wat de voorwaarden zijn van de aanbieding. Dit doet u door de kleine lettertjes van de actie even door te lezen.

Contractduur
Het is ook goed om de contractduur van een sim only abonnement te controleren. De contractduur kan 2 jaar zijn, maar ook 1 jaar of zelfs 1 maand. In het laatste geval kunt u het betreffende abonnement iedere maand opzeggen. Zeker als u een abonnement met een specifieke contractduur zoekt, zoals de contractduur van 1 maand, is het goed om hiernaar te kijken bij uw vergelijking.

Inhoud
Natuurlijk controleert u ook de inhoud van een abonnement. Wat krijgt u precies voor de maandelijkse kosten die u betaalt? Controleer niet alleen het aantal belminuten, maar ook het aantal sms’jes en MB’s om mobiel te internetten.

Voorwaarden en regels
Tot slot is het ook verstandig om de voorwaarden en regels van een sim only abonnement door te lezen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u al uw belminuten heeft gebruikt? En wat als u al uw MB’s heeft gebruikt, maar het einde van de maand nog niet in zicht is? Bij het overschrijven van het aantal belminuten worden er extra kosten gerekend door de provider. Hoe hoog zijn deze kosten? Bij het overschrijven van het aantal MB’s kunnen er extra kosten gerekend worden, maar kan de provider ook de internetsnelheid verlagen. Het is goed om te achterhalen welke voorwaarden en regels een provider op dit gebied hanteert.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.