WhatsApp Krijgt Functie Om Echtheid Afbeeldingen Te Verifiëren

WhatsAppWhatsApp werkt hard aan manieren om het verspreiden van nepnieuws tegen te gaan. Een nieuwe functie moet het binnenkort namelijk mogelijk maken om de echtheid van ontvangen afbeeldingen te controleren.

Eerder berperkte WhatsApp de doorstuur-functie om het verspreiden van nepnieuws tegen te gaan. In landen als India leidde het verspreiden van dergelijke berichten namelijk tot wraakacties met in sommige gevallen de dood van onschuldige mensen als gevolg.

Ondanks dat het verspreiden van nepnieuws nu alleen maar naar kleine groepen mogelijk is, kun je nog steeds nepnieuws verspreiden. Daarom werkt WhatsApp aan een nieuwe functie waarmee gebruikers de echtheid van afbeeldingen kunnen controleren. Gebruikers kunnen een ontvangen afbeelding rechtstreeks doorsturen naar Google, waarna er een zoektocht wordt gestart naar de afbeelding in de index van Google. Google zal vervolgens vergelijkbare afbeeldingen tonen. Aan de hand van de gevonden resultaten kun je zelf verifiëren of een afbeelding echt of nep is.

De nieuwe functie is toegevoegd aan bèta-versie 2.19.73. Het is nog onduidelijk wanneer en of deze functie uiteindelijk zal worden uitgerold naar de publieke versie van WhatsApp.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *