Huawei CEO: “Vouwbare Smartphones Kosten Binnen Twee Jaar Minder Dan 1000 Euro”

huawei-mate-xDit jaar kun je als consument voor het eerst een smartphone kopen die is uitgerust met een opvouwbaar scherm. Dergelijke smartphones kosten momenteel echter erg veel geld. Volgens de CEO van Huawei zullen er binnen één a twee jaar echter opvouwbare smartphones op de markt verschijnen met een adviesprijs van onder de 1000 euro.

Samsung en Huawei brengen binnenkort een opvouwbare smartphone op de markt, maar voor deze toestellen zul je ongeveer 2000 euro moeten betalen. Het aantal mensen die een opvouwbare smartphone kunnen aanschaffen blijft vanwege deze prijs beperkt. De prijs zal in één tot twee jaar echter halveren, aldus Huawei CEO Richard Yu. De Mate X, de eerste opvouwbare smartphone van de fabrikant, kost momenteel 2299 euro. Samsung’s Galaxy Fold is met een adviesprijs van 1800 euro iets lager geprijsd. De adviesprijs van dergelijke smartphones zal echter snel dalen tot onder de 1000 euro.

De componenten, en vooral het scherm en zijn scharnier, zijn erg duur. In het begin zullen we vouwbare smartphones als een premium product verkopen, maar later zullen ze ook bij het middensegment doordringen. Na een tijdje zullen ze minder dan 1000 euro gaan kosten, en we zullen daarvoor één à twee jaar tijd nodig hebben. Daarna zullen ze de grens van 500 euro bereiken, maar dat zal langer duren“, aldus Yu.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *