Google Fit-app Krijgt Energiezuinige GPS-modus

google-fitGoogle heeft een update uitgebracht voor de Google Fit-app op Wear OS smartwatches. De update voegt een energiezuinige GPS-modus toe aan de app, die voor een langere accuduur van de smartwatch moet zorgen. De Mobvoi TicWatch Pro is de eerste smartwatch die de energiezuinige GPS-modus ontvangt.

Het grootste minpunt van een smartwatch is waarschijnlijk de accuduur. Daarom optimaliseert Google regelmatig de software van Wear OS om zo een steeds langere accuduur te creëren. De nieuwste aanpassing is een GPS-modus die energiezuiniger is dan de reguliere GPS-modus. De TicWatch Pro, een smartwatch die al bekend staat om zijn lange accuduur [review], heeft de GPS-modus als eerste ontvangen. Later komt de nieuwe GPS-modus ook binnen op andere smartwatches.

Google heeft niet precies aangegeven hoe de energiezuinige GPS-modus werkt en wat voor hardware hiervoor nodig is. Het bedrijf heeft alleen bekendgemaakt dat alle Wear OS-horloges die de vereisten ondersteunen gebruik kunnen maken van de energiezuinige GPS-modus.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.