Patent Toont Opvouwbare Google-smartphone

Google-Patent-vouwbare-smartphoneEr is een patent opgedoken van Google waarin het bedrijf een opvouwbare smartphone beschrijft. Het toestel heeft een zogeheten Clamshell-ontwerp.

Samsung en Huawei hebben tijdens de MWC 2019 allebei een opvouwbare smartphone getoond die je als een boek open en dicht kunt vouwen. Hierdoor tover je de smartphone om tot een kleine tablet. De opvouwbare smartphone lijkt de toekomst te worden en daarom kijken steeds meer fabrikanten naar de mogelijkheden van toestellen met een opvouwbaar scherm. Google is één van deze bedrijven.

Dit blijkt uit een patent die Google heeft aangevraagd. In dit patent zien we een toestel die niet naar de zijkant opengeklapt, maar een zogeheten Clamshell-ontwerp heeft. Ook valt op dat de smartphone nog steeds een opening blijft behouden tussen het scherm bij het dichtklappen van de smartphone. Dit is natuurlijk minder mooi dan de toestellen van Samsung en Huawei, die wel volledig plat geklapt kunnen worden. Vanwege Google’s minder indrukwekkende design bestaat er echter wel een kans dat de vouwbare smartphone van Google een stuk voordeliger zal worden dan de toestellen van Huawei en Samsung, die dit jaar op de markt verschijnen voor een adviesprijs van rond de 2000 euro.

Naar verwachting zal het overigens nog wel even duren voordat Google een opvouwbare smartphone zal introduceren, aangezien er in het geruchtencircuit nog geen details zijn opgedoken over een dergelijke smartphone van het bedrijf.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.