Opvouwbare Samsung Galaxy Fold Officieel Aangekondigd

Samsung-Galaxy-Fold-kleurenSamsung heeft tijdens de Galaxy Unpacked-presentatie niet alleen de Galaxy S10-serie aangekondigd, maar ook de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf. De Galaxy Fold is een futuristisch toestel met twee schermen, waarvan één vouwbaar is.

De Samsung Galaxy Fold is één van de meest opmerkelijke smartphones die we de afgelopen jaren hebben gezien. De smartphone beschikt namelijk over een 7,3-inch Infinity Flex Display. Dit scherm zit verwerkt aan de binnenkant van het toestel, waardoor het scherm pas zichtbaar is wanneer de de Galaxy Fold openklapt. Na het openklappen van de “smartphone” kun je de Galaxy Fold gebruiken als een kleine tablet. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je wilt multitasken of een video wilt bekijken.

Samsung-Galaxy-Fold-open

Samsung heeft een nieuwe polymeerlaag uitgevonden, waardoor het scherm van de Galaxy Fold 50% dunner is dan een regulier smartphonescherm. In het midden van het toestel zit een geavanceerde scharnier, die ervoor moet zorgen dat de Galaxy Fold soepel en natuurlijk open- en dichtklapt. De smartphone heeft twee batterijen met ondersteuning voor Wireless PowerShare. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de Galaxy Buds opladen door de oordopjes simpelweg op de Galaxy Fold te leggen. De Galaxy Fold beschikt over een driedubbele camera aan de achterkant, een dual-camera aan de “binnenkant” en een enkele camera op de cover. Specificaties over deze camera’s heeft Samsung nog niet gegeven.

De Samsung Galaxy Fold komt in het tweede kwartaal van 2019 op de markt in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue. De smartphone is echter niet voor iedereen weggelegd, aangezien de Galaxy Fold een adviesprijs meekrijgt van maar liefst 1980 dollar. Het is nog onduidelijk wanneer de Galaxy Fold in de Benelux zal worden uitgebracht en wat voor adviesprijs de smartphone hier meekrijgt.

Samsung-Galaxy-Fold

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.