Eindhoven Test Dit Jaar 5G-netwerk

5G netwerkDe gemeente Eindhoven zal in de tweede helft van dit jaar een 5G-netwerk testen. Hiervoor werkt de gemeente samen met VodafoneZiggo en netwerkproducent Ericsson.

Het 5G-netwerk maakt gebruik van de 3,5 gigahertz-frequentie. Een frequentie die momenteel in Nederland nog niet beschikbaar is, omdat de frequentie door inlichtingendiensten wordt gebruikt om af te luisteren. Het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de frequentie tijdelijk vrijgegeven.

Eindhoven wil testen of ze met het 5G-netwerk maatschappelijke uitdagingen, zoals stijgende zorgbehoeftes en verkeersproblemen, kunnen oplossen. 5G is een stuk sneller dan zijn voorganger en kan meer apparaten tegelijk aan. Eindhoven zal het snellere netwerk onder andere gebruiken om hulp op afstand te bieden bij diagnose en voorbereiding op een behandeling. Daarnaast kunnen bedrijven, studenten en wetenschappers op de High Tech Campus 5G-toepassingen testen. De test start in de tweede helft van dit jaar en zal een paar maanden duren.

Steeds meer gemeenten testen 5G om de voordelen van het snellere en stabielere netwerk te ontdekken. We zullen echter nog wel een paar jaar moeten wachten voordat er uitgebreide 5G-dekking is voor de normale consument.

bron [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.