In-display Vingerafdrukscanner Van Galaxy S10 Gefopt Door 3D-geprinte Vingerafdruk

Samsung-Galaxy-S10Zoals we weten kunnen vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning-systemen in smartphones geen 100% veiligheid garanderen. Dit is bij de in-display vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S10 niet anders, zo blijkt uit een test van Imgur gebruiker darkshark.

Darkshark heeft gekeken of het mogelijk is om de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 te foppen met een 3D-geprinte vingerafdruk. Na drie pogingen blijkt dit inderdaad mogelijk. Om dit voor elkaar te krijgen maakte hij met zijn smartphone een foto van zijn vingerafdruk op een wijnglas. Vervolgens maakte hij een alpha masker van de foto in photoshop, waarna hij in 3ds Max een verhoogd 3D model maakte. Daarna printte hij de vingerafdruk uit met een AnyCubic Photon LCD resin printer.

Na drie pogingen lukte het om de Galaxy S10 te ontgrendelen. Zo blijkt maar weer dat je nooit 100% kunt vertrouwen op één beveiligingsmechanisme. Uiteraard hoef je je niet direct zorgen te maken, want de kans dat iemand zoveel werk verricht om in jouw smartphone komen is natuurlijk klein.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.