Samsung Krijgt Patent Voor Full-screen Vingerafdrukscanner

samsung-Full-screen-in-display-vingerafdrukscannerSamsung heeft een patent gekregen voor een technologie die het bedrijf “Fingerprint-on-Display” noemt. In tegenstelling tot andere in-display vingerafdrukscanner zorgt Fingerprint-on-Display ervoor dat héél het beeldscherm van het toestel één grote vingerafdrukscanner wordt.

Geruchten over de aankomende vlaggenschip-toestellen van Samsung spraken al over het gebruik van een in-display vingerafdrukscanner. Deze geruchten lijken een stuk aannemelijker nu Samsung een patent heeft gekregen voor “Fingerprint-on-Display”. Er is een groot verschil tussen de technologie van Samsung en de huidige in-display vingerafdrukscanners. Bij huidige in-display vingerafdrukscanner kan namelijk slechts één specifieke plaats op het scherm geactiveerd worden. De technologie van Samsung gaat een stap verder, waardoor het niet meer uitmaakt waar je je vinger op het scherm legt. Kortom, het hele scherm is een vingerafdrukscanner.

Aangezien Samsung het patent nog maar net gekregen heeft lijkt de kans klein dat we de Fingerprint-on-Display-technologie al te zien krijgen in de Galaxy S10. Mogelijk moeten we nog één generatie langer wachten.

bron [LetsGoDigital via hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.