Huawei’s EMUI-skin Telt 470 Miljoen Dagelijks Gebruikers

EMUI cijfersDe Android-schil EMUI, die draait op de toestellen van Huawei en Honor, wordt volgens de Chinese fabrikant dagelijks door 470 miljoen mensen gebruikt. Dit betekent dus dat er 470 miljoen mensen zijn die momenteel gebruikmaken van een smartphone van Huawei of Honor.

Eerder liet Huawei weten dat het bedrijf in 2018 meer dan 200 miljoen smartphones heeft verkocht. Dit is inclusief de toestellen van Honor, een zustermerk van Huawei. Een jaar eerder verkocht het bedrijf 153 miljoen toestellen. Uit de statistieken van EMUI blijkt dat er nu dus minstens 470 miljoen toestellen in omloop zijn. EMUI is in 216 landen beschikbaar en heeft ondersteuning voor 77 talen. Deze statistieken zijn bekendgemaakt door topman Wang Chenglu.

Ondanks dat de EMUI Android-schil erg succesvol is zou Huawei achter de schermen werken aan een alternatief besturingssysteem voor Android. Dit doet het bedrijf voor het geval Amerika met sancties komt tegen Huawei en het bedrijf in het ergste geval geen Android meer mag gebruiken. Amerika beschuldigd Huawei van spionage en het doorsturen van informatie naar de Chinese overheid.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.