Mozilla Werkt Aan Vervanger Van Firebox-browser

Mozilla FirefoxEr zijn documenten opgedoken waarin staat dat Mozilla zich aan het voorbereiden is om de Firefox-browser te vervangen met de nieuwe Fenix-browser. De Firefox-browser zou nog maar twee updates ontvangen.

Google Chrome domineert de markt van browsers voor Android, waardoor ontwikkelaars niet de kans krijgen om te groeien. Mozilla’s Firefox-browser draait op minder dan 1 procent van de mobiele telefoons, waardoor de ontwikkelaar nu kijkt naar oplossingen. Uit dit document blijkt dat Mozilla de Firefox-browser aan het afbouwen is en dat er achter de schermen aan een vervanger wordt gewerkt.

De nieuwe browser krijgt de naam Fenix. Het is nog onduidelijk wanneer Mozilla Fenix wil lanceren, maar vermoedelijk zal dit ergens in 2020 zijn. De Firefox-browser krijgt nog twee updates naar versies 67 en 68. Daarna zullen alleen beveiligingspatches en bugfixes worden uitgebracht. Er zullen geen nieuwe features meer worden uitgerold. Firefox 67 en Firefox 68 staan ingepland op 14 mei en 9 juli.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.