Winst Samsung Afgelopen Kwartaal Flink Gedaald

SamsungSamsung heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een stuk minder winst gemaakt dan dezelfde periode een jaar geleden. De winst daalde met 60 procent. Wel zijn de verkoopcijfers van de Galaxy S10-serie goed volgens het bedrijf.

De winst daalde van 15,64 biljoen won (omgerekend 11,97 miljard euro) in het eerste kwartaal van 2018 naar 6,2 biljoen won (ongeveer 4,7 miljard euro) in het eerste kwartaal van 2019. Deze daling van de winst zou niet te maken hebben met de verkoop van de Galaxy S10-serie. Deze verkoopt volgens Samsung namelijk juist erg goed.

In totaal leverde Samsung het afgelopen kwartaal 78 miljoen telefoons. Er zouden minder oudere vlaggenschip-smartphones zijn verkocht vanwege het nieuwe aanbod in het budget- en middensegment. Samsung zal steeds meer investeren in de Galaxy A-reeks en verwacht volgende kwartaal nog meer smartphones te verkopen.

De voornaamste reden dat Samsung minder winst heeft gemaakt heeft dus niks te maken met de verkoop van eigen smartphones. Er is echter wel minder vraag naar geheugenchips en beeldschermen. Dit zijn onderdelen die normaal voor een groot gedeelte van de winst zorgen. Samsung verwacht echter dat de verkoop van deze onderdelen in het tweede kwartaal weer zullen verbeteren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *