Huawei Vervangt Google Play Store Mogelijk Met Aptoide

HuaweiVolgens de laatste berichten is Huawei opzoek naar een vervanger voor de Google Play Store. De Chinese fabrikant zou in gesprek zijn met Aptoide, een alternatieve app-winkel voor Android.

Doordat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met Huawei, verstrekt Google straks geen Android-licenties meer aan Huawei. Hierdoor kan Huawei geen software-updates uitrollen en is het niet toegestaan om de Play Store te installeren. Daarom zoekt Huawei naar een alternatief.

Huawei werkt onder andere aan een eigen besturingssysteem, die ook Android-apps zou kunnen draaien. Deze Android-apps moeten ergens worden gedownload en mogelijk kan dit via de app-winkel van Aptoide. In de Aptoide-winkel zijn meer dan 900.000 apps te vinden.

Huawei heeft ook een eigen downloadwinkel, genaamd Appgallery. Het is nog onduidelijk of Huawei simpelweg de Aptoide-app wil installeren op de smartphones of dat het bedrijf alle apps van Aptoide wil overbrengen naar de Appgallery.

Aptoide is overigens geen betrouwbare app-winkel. De meeste ontwikkelaars uploaden hun apps namelijk niet zelf naar Aptoide en er zijn een hoop oude en instabiele apps te vinden. Daarnaast kijkt Aptoide niet naar restricties op het gebied van hardware en locatie. Kortom, als Huawei en Aptoide een samenwerking aangaan is er nog een hoop werk aan de winkel.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.