Huawei Mag Geen Nieuwe Smartphones Met SD-kaart Aansluiting Maken

Huawei-Mate-20-proWe kunnen de lijst met bedrijven die geen zaken meer mogen of willen doen met Huawei opnieuw uitbreiden. Dit keer heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de SD-standaarden aangegeven geen zaken meer te doen met Huawei. Hierdoor mag Huawei nieuwe smartphones niet voorzien van een SD-kaart aansluiting.

De SD Association is een organisatie die verantwoordelijk is voor de SD- en micro SD-standaarden. De organisatie heeft Huawei van de lijst gehaald van leden waarmee het samenwerkt. Bedrijven die niet op de lijst staan kunnen officieel geen nieuwe apparaten verkopen die gebruikmaken van SD- of microSD-opslagruimte. Voor huidige toestellen zal overigens niks veranderen. Alleen toekomstige toestellen krijgen geen SD-kaart aansluiting meer.

Dit is opnieuw een tegenslag voor Huawei, maar de fabrikant heeft sinds al een alternatief, genaamd NM Card. Dit zijn kleine opslagkaartjes die geen gebruikmaken van de standaard van SD Association. Deze kaartjes kunnen al worden geplaatst in de Mate 20 Pro en de P30 Pro.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *