Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro Officieel Aangekondigd

Eindelijk is het zover, Huawei heeft tijdens een presentatie in Londen de Mate 20 en Mate 20 Pro officieel aangekondigd. Beide toestellen hebben drie camera’s aan de achterkant en high-end specificaties aan de binnenkant.

De Huawei Mate 20 is een toestel met een krachtige processor, een mooi groot scherm, een goeie camera en een kleine druppelnotch. De Mate 20 Pro is een wat uitgebreidere variant met een aantal interessante extra’s.

Huawei Mate 20
De Mate 20 beschikt over een krachtige 7nm Kirin 980 octa-core processor met twee Neural Processing units voor het berekenen van kunstmatige intelligentie. Ook heeft de smartphone een 6,53-inch LCD-scherm met een resolutie van 2244 bij 1080 pixels en een 18:7:9 beeldschermverhouding. In het scherm zien we een kleine druppelnotch voor de selfie-camera en aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner.

Intern vinden we verder 4GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte dat is uit te breiden met een NM-kaart, een 4000 mAh accu en een driedubbele camera. Deze driedubbele camera bestaat uit een 12MP Wide Angle camera, een 16MP Ultra Wide Angle camera en een 8MP telefoto-camera.

Huawei-Mate-20-blauw

De Huawei Mate 20 is vanaf 2 november verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs mee van 799 euro.

Huawei Mate 20 Pro
De Mate 20 Pro is een uitgebreidere variant van de Mate 20. De Pro-uitvoering beschikt over dezelfde processor, maar heeft een 6,39-inch OLED-scherm met een resolutie van 3120 bij 1440 pixels en een waterdichte behuizing. In het scherm zit overigens een grotere notch, omdat de smartphone is uitgerust met een DOT projector, TOF Proximity sensor en een IR Blaster. Deze sensoren in combinatie met de 24 megapixel selfie-camera worden gebruikt voor 3D Face Unlock, waarmee je de smartphone kunt ontgrendelen of  apps en bestanden kunt vergrendelen.

Ook zit de vingerafdrukscanner bij de Mate 20 Pro niet aan de achterkant, maar onder het OLED-scherm. De accu is met een capaciteit van 4200-mAh ook iets groter. Deze accu is overigens in een half uur tot 70 procent op te laden. Daarnaast heeft de Pro-versie ondersteuning voor draadloos opladen en is er 6GB werkgeheugen aanwezig inplaats van 4GB.

De driedubbele camera aan de achterkant is ook iets anders. Deze bestaat namelijk uit een 40MP Wide Angle Lens, een 20MP Ultra Wide Angle-groothoeklens en een 8MP telefotolens.

Huawei-Mate-20-Pro-zwart

De Huawei Mate 20 Pro is ook vanaf 2 november verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs mee van 999 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.