HMD Global Gaat Nokia-productnamen Vereenvoudigen

HMD-Global-Nokia-7.1HMD Global heeft aangegeven dat de naamgeving van de Nokia-smartphones verwarrend is en dat het bedrijf de namen wil vereenvoudigen. HMD Global wil in de toekomst onder andere minder Plus-toestellen op de markt brengen.

Sinds de Nokia-merknaam weer actief is op de smartphonemarkt zijn er een hele hoop toestellen uitgebracht. De namen van de smartphones kunnen echter voor wat verwarring zorgen. Zo is er de Nokia 7 Plus, die krachtiger is dan de Nokia 7.1. Daarna verscheen de opvolger van de Nokia 7 Plus, onder de naam Nokia 8.1. De Nokia 8.1 heeft daarnaast geen enkele connectie met de Nokia 8 vlaggenschip. De namen van de toestellen maken dus niet duidelijk of het om een mid-range toestel of high-end toestel gaat en wat de voorganger of opvolger is.

Pranav Shroff, de global portfolio general manager van HMD Global, heeft tijdens een gesprek met Gadgets360 aangegeven dat het huidige aanbod inderdaad te verwarrend is voor de consument.

We zijn het onze klanten – en iedereen in feite – verschuldigd dat het [productportfolio] duidelijk is. Als we het niet hebben duidelijk gemaakt, en dat is volgens mij het geval, dan moeten we dat verbeteren.

We hebben een taak te volbrengen, dat is voor mij duidelijk. Dus ja, onze strategie [in de toekomst] bestaat eruit om de eenvoud te brengen die we altijd al hadden willen brengen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.