Huawei staat open voor overname Nokia

Terwijl de verslaggevers spreken over het debuut van de Ascend P6, vermeld de fabrikant dat het ‘open minded’ is over het kopen van Nokia. Het exacte commentaar was: we are considering these sorts of acquisitions; maybe the combination has some synergies but depends on the willingness of Nokia. We are open-minded.

Het resulteerde in veel speculatie en de beursaandelen van Nokia schoten zelfs omhoog. Hoewel Huawei snel korte metten maakten met de speculaties, want Richard Yu sprak volgens hun hypothetisch. En daarbij heeft het bedrijf ‘geen plannen’ om Nokia te kopen. Desondanks onderstreept de discussie wel de ambitie van Huawei om tussen de grote spelers als Samsung en Apple terecht te komen.

Yu voorspelde ook dat het aantal grote spelers in de smartphone markt gaat verminderen naar slechts drie of vier. Wat mobiele besturingssystemen betreft, is Huawei een groot voorstander van Android en beschouwt Windows Phone als ‘zwak’.

Het bedrijf schijnt dus een Android supporter te zijn en aangezien Nokia de beslissing heeft gemaakt om zich te richten op Windows Phone lijkt het onwaarschijnlijk dat de twee in gesprek gaan over een mogelijke fusie of overname. Zal Yu dan toch hypothetisch gesproken hebben?

huawei-windowsphone

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.