Xiaomi Komt Volgend Jaar Met 5G-smartphone Voor 250 Euro

Xiaomi-Mi-Mix-3Smartphones met 5G-ondersteuning kosten momenteel vrij veel geld, maar daar komt volgend jaar verandering in. Xiaomi wil in 2020 met dochtermerk Redmi een 5G-smartphone op de markt brengen voor een adviesprijs van rond de 2000 yuan. Dit is omgerekend iets meer dan 250 euro.

Redmi-topman Lu Weibing heeft in een post op de Chinese website Weibo aangegeven dat de prijs van 5G-smartphones het komende jaar flink zal dalen. De Xiaomi Mi Mix 3 5G is momenteel de goedkoopste 5G-smartphone, maar dit toestel kost nog steeds 599 euro. Voor de meeste 5G-toestellen betaal je al snel richting de 1000 euro.

In Nederland hebben wij nog geen 5G-netwerk, maar wanneer Nederland uiteindelijk wel klaar is voor 5G-smartphones hoeven wij gelukkig lang niet meer zoveel te betalen voor een toestel. Tegen die tijd zijn er waarschijnlijk meerdere 5G-toestellen verkrijgbaar voor rond de 300 euro. Op zich is dit geen verrassing, aangezien we hetzelfde zagen met 4G-smartphones. Eerst was 4G alleen aanwezig op high-end toestellen, maar tegenwoordig zijn vrijwel alle smartphones standaard voorzien van 4G.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.