Dubieuze Namaak-app “Updates for Samsung” Meer Dan 10 Miljoen Keer Gedownload

Updates -or-Samsung-appIn de Google Play Store staat een app met de naam ‘Updates for Samsung’ die al meer dan 10 miljoen keer gedownload is. Het gaat echter om een dubieuze app die Android-gebruikers wil laten betalen door snelle firmwaredownloads te beloven. Dit schrijft de CSIS Security Group.

De app ‘Updates voor Samsung – Versies van Android Update’ bevat advertenties die je tegen betaling kunt verwijderen. Daarnaast kun je voor 35 dollar per jaar een abonnement afsluiten. In ruil hiervoor ontvang je upgrades van de Samsung-firmware. Gebruikers lijken deze firmware van Samsung inderdaad te kunnen downloaden, maar het is onduidelijk of ze het juiste besturingssysteem voor hun specifieke telefoon krijgen als zij het downloaden. Het is ook mogelijk om de firmware gratis te downloaden, maar dit is alleen mogelijk met een maximale snelheid van 56KB/s. Daarnaast krijgen gebruikers vaak een ‘time-out’, waardoor ze de download opnieuw moeten starten. Waarschijnlijk is de ‘time-out’ een truc om mensen over te halen om te betalen voor de dienst.

De app heeft ook een dienst voor het unlocken van simkaarten. Voor deze service starten de prijzen vanaf 20 dollar. De betalingen gaan overigens niet via de Google Play-api voor abonnementen, maar via het direct invoeren van creditcardgegevens in de app.

CSIS Security laat weten dat het geen malafide app is, in de vorm van malware. Wel is het een dubieuze manier om geld te verdienen. Gebruikers betalen namelijk veel geld terwijl de app nauwelijks meerwaarde biedt. Dat lezen we ook terug in de reviews in de Play Store. Gebruikers geven aan dat de app veel reclame bevat en niet erg nuttig is. Het lijkt er op dat mensen de app simpelweg downloaden vanwege de naam “Samsung” in de titel. Mogelijk gaan veel gebruikers er van uit dat het een serieuze en officiële dienst is van Samsung.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *