iPhone-gebruikers Stappen Over Naar Samsung

iphone-samsung-galaxyUit een onderzoek van BankMyCell, waaraan 38.000 mensen hebben deelgenomen, zou blijken dat steeds minder iPhone-gebruikers hun toestel inwisselen voor een nieuwere iPhone. Sterker nog, steeds vaker stappen ze over naar Android-smartphones, met name die van Samsung.

BankMyCell is een bedrijf dat smartphonegebruikers hun toestel laat inruilen voor een nieuw model. Uit hun cijfers blijkt dat 18,1 procent van de iPhone-gebruikers in juni hun toestel inruilde voor een Samsung-smartphone. Dit terwijl slechts 7,7 procent van de Samsung-gebruikers overstapten naar een iPhone. Van de iPhone X-gebruikers stapten zelfs 26 procent over naar een Android-toestel. Volgens BankMyCell bevindt de iPhone-loyaliteit zich op het laagste punt sinds 2011.

Het is onduidelijk of de cijfers van de inruildienst overeenkomen met die van de totale markt, aangezien het hier om een specifieke groep gaat die allemaal van dezelfde inruildienst gebruikmaken, maar de cijfers zijn volgens CNet wel een logisch gevolg van een trend die te maken heeft met de grotere loyaliteit van Samsung-gebruikers aan hun merk. Daarnaast zag Apple eerder dit jaar al een enorme daling in verkoopcijfers in China en India.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.