Politie Adviseert Om FaceApp Van Je Smartphone Te Verwijderen

faceappDe Politie Maastricht waarschuwt via een Facebook-bericht voor de populaire fotobewerkingsapp FaceApp, waarmee gebruikers zichzelf via slimme filters ouder kunnen maken. De app is namelijk van Russische makelij en Rusland hoeft zich niet aan de Europese privacywetgeving te houden. Rusland kan daarom veel privacygevoelige informatie verzamelen.

De politie adviseert om de app te verwijderen. FaceApp zou namelijk foto’s, IP-adressen, en smartphonegegevens opslaan. FaceApp geeft zelf aan dat gebruikers zich nergens zorgen over hoeven te maken, omdat er geen data naar Rusland zou gaan en foto’s worden bewerkt in de cloud. De dienst beweert geen persoonlijke gegevens te delen of te verkopen. Of dit ook daadwerkelijk zo is is moeilijk te achterhalen.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft verschillende klachten ontvangen, maar heeft geen onderzoek gestart naar FaceApp. Een woordvoerder laat enkel weten dat je niet zomaar toestemming moet geven aan apps. “Wees je altijd bewust met wie je je gegevens deelt, geef niet zomaar toestemming aan apps om al je gegevens in te zien en te delen met derden. Lees daarom altijd goed waar je ‘ja’ op zegt.

via [avrotros]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.