Samsung Introduceert 108 Megapixel Camerasensor Voor Smartphones

Samsung-Isocell-Bright-HMXVorige week schreven we over een teaser van Xiaomi waaruit we konden opmaken dat de Chinese fabrikant een smartphone op de markt zal brengen die is uitgerust met een 108 megapixel camera. We weten nu wie verantwoordelijk is voor deze camerasensor. Samsung heeft zojuist namelijk een 108 megapixel camera aangekondigd en noemt Xiaomi als partner.

De Isocell Bright HMX van Samsung heeft een 1/1,33″-sensor met pixels van 0,8 micron groot. Hiermee kan de camera 108 megapixel foto’s schieten. De sensor is groter dan vrijwel alle andere sensoren die momenteel in smartphones te vinden zijn. Alleen de Nokia 808 Pureview uit 2012 heeft een grotere camerasensor met een 1/1,2″-sensor.

De sensor maakt gebruik van de kleinste pixels die het bedrijf tot nu toe heeft ontwikkeld. De sensor kan informatie uit vier naburige pixels combineren voor een 27-megapixelfoto. De maximale videoresolutie is 6K (6016×3384 pixels). De 4:3-sensor heeft maximaal 12.032×9024 pixels.

Samsung zal eind deze maand de massaproductie starten en mogelijk is de Xiaomi Mi Mix 4 de eerste smartphone die met de Isocell Bright HMX is uitgerust. Het is nog onduidelijk wanneer deze smartphone op de markt zal verschijnen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.