Trump Heeft Handelsverbod Met Huawei Opgeheven

Huawei-P30-ProDe Amerikaanse president Trump heeft tijdens de G20 top in Osaka gezegd dat bedrijven in de Verenigde Staten weer mogen samenwerken met de Chinese fabrikant Huawei. Hiermee lijkt een einde te komen aan het handelsverbod en ziet de toekomst er voor Huawei weer een stuk rooskleuriger uit.

De toekomst van Huawei zag er niet goed uit, nadat de Verenigde Staten Huawei op de zogeheten ‘entity list’ had geplaatst, omdat de VS Huawei beschuldigde van spionage. Hierdoor mochten Amerikaanse bedrijven zoals Google, Intel en Qualcomm niet langer zaken doen met Huawei. Google mocht daarom geen nieuwe Android-licenties leveren en Huawei kon geen chips meer afnemen bij Intel en Qualcomm. Huawei heeft deze chips echter nodig voor zijn smartphones en laptops. Huawei zocht sinds de ban hard naar een Android-alternatief en naar nieuwe partners voor de chips, maar de verkoopcijfers van smartphones daalden in de tussentijd enorm. Consumenten verloren namelijk het vertrouwen in het merk.

De impact van het handelsverbod had echter niet alleen grote impact op Huawei, maar ook op de Amerikaanse bedrijven. Zo blijkt uit een eerder rapport dat Huawei in 2018 maar liefst 11 miljard dollar uitgaf aan Intel en Qualcomm. Dit zijn bedragen die de bedrijven nu mislopen. Waarschijnlijk ziet Trump nu eindelijk in dat de ban niet alleen Huawei treft, maar ook de bedrijven in Amerika. Daarom heeft Trump de ban weer grotendeels ongedaan gemaakt.

Het lijkt overigens wel te gaan om een tijdelijk besluit. Waarschijnlijk gaan Trump en president Xi nog aan tafel om de details te bespreken en tot een officieel besluit te komen. Daarnaast staat netwerkapparatuur van Huawei nog steeds op de zwarte lijst.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.