OnePlus TV Krijgt QLED-scherm Van Samsung en Aangepaste Versie Van Android 10

OnePlus-TV-QLEDEr is wat meer informatie bekend gemaakt over de eerste TV van OnePlus. Zo weten we nu dat de OnePlus TV draait op een aangepaste versie van Android 10 en dat de TV is voorzien van een QLED-scherm van Samsung.

De nieuwe informatie is bekend gemaakt door CEO Pete Lau tijdens een interview met Gadgets 360. “Eén van de verkoopargumenten die ik in de verf wil zetten is dat we echt Android TV gaan optimaliseren. Dankzij onze samenwerking met Google gaan we niet enkel hun Android TV-systeem gebruiken, maar ook diepgaand optimaliseren.

De OnePlus TV moet een samensmelting worden tussen een smart Display, een entertainmentsysteem en een klassieke TV. Volgens eerdere geruchten heeft de TV onder andere ondersteuning voor een slimme assistent. Pete Lau denkt dat de televisies de komende jaren zullen veranderen in smart displays. “Het zal alle informatie tonen die je nodig hebt (…). Zo krijg je niet één of twee schermen in je huis maar meerdere in verschillende kamers, en elke kamer kan andere zaken tonen, en alle televisies zullen verbonden zijn met elkaar“. Lau zegt ook dat de interface naadloos zal samenwerken met wat OnePlus-fans gewend zijn op hun telefoon.

OnePlus heeft gekozen voor een QLED-scherm. Dat is een aangepaste vorm van LCD die door Samsung is ontwikkeld. De OnePlus TV moet goedkoper worden dan vergelijkbare TV’s van concurrenten Samsung en Sony. Het is nog onduidelijk wanneer OnePlus de TV zal lanceren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.