Consumenten Vervangen Smartphone Steeds Minder Vaak

Samsung_Galaxy_Note10+_AuraglowDe gemiddelde tijd tussen smartphone-aankopen van consumenten is verder gedaald. Consumenten in Amerika wachten nu gemiddeld 33 maanden voordat ze een nieuwe smartphone aanschaffen. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics.

De langere periode tussen de aanschaf van nieuwe smartphones heeft onder andere te maken met de baby boomer-generatie, die drie jaar of langer wacht voordat ze een smartphone vervangen. iPhone-gebruikers wachten gemiddeld 18 maanden voordat ze hun toestel vervangen terwijl Samsung-gebruikers gemiddeld iets langer dan 16 maanden wachten.

Apple- en Samsung-gebruikers zijn het meeste loyaal aan het merk. Zo’n 70 procent is van plan om opnieuw een smartphone van hetzelfde merk aan te schaffen. De iPhone is vooral populair bij jongeren tussen de 18 en 24 jaar terwijl Samsung-smartphones vooral populair zijn bij de wat oudere gebruikers. Slechts 7 procent van de consumenten geeft meer dan 1000 dollar uit aan een nieuwe smartphone.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.