Samsung Ontkent Stopzetten ChatOn

ChatOnEerder deze week verscheen er een bericht dat Samsung de chatdienst ChatOn zal stopzetten, omdat de WhatsApp concurrent niet populair genoeg zou zijn. In een statement van Samsung spreekt het Zuid-Koreaanse bedrijf dit gerucht nu tegen.

Doordat Samsung minder winst maakt dan voorheen heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf besloten om veranderingen door te voeren binnen het bedrijf. Volgens de Korea Times zou één van deze veranderingen het stopzetten van ChatOn zijn. De reden hiervoor zou te maken hebben met de te sterke concurrentie en een te klein winstmarge. Samsung heeft nu in een statement laten weten dat hier niks van klopt.

De recente geruchten dat Samsung zou gaan stoppen met het aanbieden van ChatON kloppen niet. Samsung zal ChatON wereldwijd blijven aanbieden aan consumenten.

ChatOn is standaard voorgeïnstalleerd op honderden miljoenen Samsung toestellen. Hierdoor is ChatOn één van de meest geïnstalleerde chatdiensten op smartphones. Het aantal gebruikers is in verhouding echter zeer klein, waardoor de dienst niet kan concurreren met koplopers als WhatsApp en Facebook Messenger.

Samsung heeft al een lange tijd geen ChatOn statistieken vrijgegeven, waardoor het niet bekend is hoeveel actieve gebruik de dienst telt. Toch lijkt de ChatOn in iedergeval groot genoeg om de dienst niet stop te zetten.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.