HMD Global Stopt Met Agressief Afsluiten Applicaties

HMD Global NokiaHMD Global, de fabrikant van Nokia-smartphones, stopt met het agressief afsluiten van Android-apps op de achtergrond. HMD Global deed dit om de accuduur van de smartphones te verlengen, maar daar stopt de fabrikant mee na klachten van gebruikers.

De accuduur van een smartphone hangt niet alleen af van de capaciteit, maar ook van de software. Zo proberen veel fabrikanten de accu te verlengen door applicaties die op de achtergrond draaien af te sluiten zodat ze geen energie verbruiken. Bij Nokia-smartphones gebeurde dit volgens zijn gebruikers iets te agressief, waardoor bijvoorbeeld ook muziekdiensten die in de achtergrond werken plots afgesloten werden. Op de website “Don’t Kill My App” kreeg Nokia de op één na laagste score. HMD Global heeft geluisterd naar zijn klanten en besloot hier wat aan te doen.

HMD Global heeft besloten om de Evenwell-software die Nokia gebruikte voor zijn telefoons op Android 8.0 Oreo, uit te schakelen vanaf Android 9.0 Pie. Android 9.0 is namelijk standaard voorzien van ‘Adaptive Battery’. Adaptive Battery sluit ook onnodige apps in de achtergrond af, maar doet dit minder agressief dan de Evenwell-software. In praktijk zou Evenwell dus zorgen voor een langere accuduur, maar het zorgde voor veel meer irritaties bij gebruikers.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.