Huawei Heeft Bootloader Van Mate 30 Pro Niet Ontgrendeld

huawei_mate_30_proHuawei heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de bootloader van de Mate 30 en de Mate 30 Pro niet zal ontgrendelen. Dit is geen goed nieuws, want hierdoor is het niet mogelijk om de Google-diensten via deze weg alsnog te installeren.

De Huawei Mate 30-serie verschijnt op de markt zonder Google-diensten, waaronder de Play Store, YouTube, Google Maps etc. Even dachten we dat Huawei de bootloader zou ontgrendelen, zodat de meer geavanceerdere Android-gebruikers de Google-diensten alsnog kunnen installeren, maar dit blijkt niet het geval.

Een woordvoerder van Huawei heeft tegenover Android Authority aangegeven dat het bedrijf geen plannen heeft om de bootloader van de Mate 30 en Mate 30 Pro te ontgrendelen. Hierdoor is het niet mogelijk om Google Play Services te installeren en Google-apps te sideloaden.

Mocht je de Mate 30 Pro willen kopen, dan moet je dus aan de slag met de alternatieven die Huawei op de smartphone heeft geïnstalleerd. Het ontbreken van Google-diensten zal voor de meeste mensen echter een “deal breaker” zijn en we verwachten dan ook dat de verkoopcijfers van de Mate 30 Pro buiten China zullen tegenvallen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.