T-Mobile Start Op 2 Oktober Proef Met Landelijke 5G-dekking

T-MobileT-Mobile heeft via een persbericht bekendgemaakt dat de telecomprovider op 2 oktober begint met een test van een netwerk voor landelijke 5G-dekking. Het netwerk maakt gebruik van de 700Mhz-frequentie en de test zal een jaar duren. Daarnaast start T-Mobile een locale proef in Den Haag met de gehele 700MHz-frequentie.

T-Mobile heeft een vergunning gekregen waarmee de provider een jaar lang een proef mag uitvoeren met een 5G-netwerk. Een tweede vergunning geeft ook toestemming voor een locale test in Den Haag. Deze vergunning is slechts twee maanden geldig.

T-Mobile wil vooral technische tests gaan uitvoeren, omdat in Nederland nog niet veel mensen een 5G-smartphone hebben en een praktische test dus nog niet echt nuttig is. T-Mobile wil eerst kijken hoe de verbinding in verschillende gebieden, zoals het grensgebied en de Noordzee, verloopt. Ook wil de provider kijken hoe het netwerk reageert wanneer zowel 4G- als 5G-apparaten van het netwerk gebruikmaken. T-Mobile wil andere tests uitvoeren wanneer meer mensen een smartphone met 5G-ondersteuning hebben. De provider zal na de testperiode in 2020 een definitief 5G-netwerk opzetten.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.