Google Werkt Aan 5G-internet Via Drones

zonnepaneel droneGoogle werkt in het geheim aan project ‘SkyBender’. Hierbij worden tests uitgevoerd met zonne-energie aangedreven drones die 5G-internet verspreiden. Google zou hiervoor een loods in New Mexico van het ruimtebedrijf Virgin Galatic hebben gehuurd.

Volgens The Guardian gebruikt Google voor het project zogeheten ‘Centaur’-drones. Deze drones zijn ontwikkeld binnen Project Titan en worden aangedreven door zonne-energie. Google wil 5G-internet verspreiden door de drones te voorzien van speciale antennes, die gebruik maken van een hogere frequentie dan gebruikelijk is. Dankzij de hogere frequentie kunnen meerdere GB’s aan data per seconde worden verzonden, waardoor een netwerk kan worden gecreëerd dat 40 keer sneller is dan het huidige 4G-netwerk.

Google wil de drones inzetten om moeilijk bereikbare gebieden te voorzien van internet. Ook Facebook werkt, onder de naam Internet.org, momenteel aan een manier om moeilijk bereikbare gebieden met zonne-energie aangedreven drones te voorzien van internet.

via [numrush]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *