Winactie Samsung Galaxy S10+ Is Nep!

Samsung-Galaxy-S10-blauwOp dit moment gaat er een winactie rond waarbij je een Samsung Galaxy S10+ kunt winnen. Deze winactie is echter nep en in plaats van het winnen van een smartphone zit je vast aan een abonnement van 80 euro per maand.

Het programma Opgelicht?! van de AVRO/TROS krijgt meldingen binnen van mensen die zijn opgelicht door een nep-winactie. Mensen zouden met de winactie een Samsung Galaxy S10+ kunnen winnen, maar in werkelijkheid zit je vast aan een abonnement van maar liefst 80 euro per maand, die automatisch van je creditkaart wordt afgeschreven. Het is lastig om van dit abonnement af te komen.

Volgens Opgelicht?! krijgen “winnaars” een email met als onderwerp ‘Onze koerier heeft geprobeerd uw pakket af te leveren’, ‘Wij kunnen u nog steeds niet bereiken’ of ‘Neem alstublieft contact met ons op’. Een opmerkelijk en verdacht detail, voor het winnen is geen tegenprestatie benodigd.

Samsung-Galaxy-s10-winactie-nep-opgelicht

Uiteraard win je helemaal geen Galaxy S10+. In plaats daarvan willen ze je geld. Om de smartphone te ontvangen vragen ze namelijk als zogenaamde administratieve formaliteit – of je een bedrag van 1 euro kunt overmaken. In de kleine lettertjes staat echter dat je het bedrijf toegang geeft tot je creditcardgegevens en dat ze maandelijks 80 euro van je rekening halen.

Samsung-Galaxy-s10-winactie-nep-opgelicht-1

Het is nog niet duidelijk wie achter deze e-mails zit. De e-mails zijn afkomstig van niet-bestaande Belgische mailadressen en het is moeilijk om contactgegevens te vinden om een lopend abonnement weer stop te kunnen zetten. Het gaat om een Cypriotisch bedrijf, vermoedelijk een brievenbusfirma. Heb je dergelijke e-mails ontvangen? Reageer er dan niet op!

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.