Mensen Op Marktplaats Opgelicht Via Nep-betaalapp

ABN-Amro-walletOp Marktplaats is een nieuwe vorm van oplichting opgedoken, waarbij criminelen een duur product bij de verkoper thuis afrekenen via een betaal-app van een bekende bank. De app is echter nep, waardoor het geld nooit aankomt bij de verkoper.

Honderden mensen zijn afgelopen jaar slachtoffer geworden van oplichters die op marktplaats producten afrekenen via een nep-versie van een betaalapp. Deze oplichters komen bij de verkoper thuis een product ophalen en betalen niet met contant geld, maar via een smartphone-app van een bekende bank. Dit lijkt op het eerste gezicht allemaal prima, maar de gebruikte app is nep, waardoor het geld nooit aankomt.

Woordvoerder Jan Thijs van Hemmen van de politie Oost-Nederland laat weten dat deze vorm van oplichting steeds vaker voorkomt. In september 2017 waren al honderden gevallen bekend waarbij de schade hoger was dan 500 euro.

We zien het afgelopen jaar een duidelijke trend. Daarbij gaat het om nep-betaalapps van verschillende banken, zoals ING Bank en ABN Amro. Vorig jaar werd een vrouw in Zwolle opgelicht met een betaalapp van ASN Bank die niet echt bleek. Wij adviseren ieder slachtoffer om hoe dan ook aangifte bij de politie te doen.

Verkoop je spullen via Marktplaats, dan is het aan te raden om aan de deur altijd contant af te rekenen. Het is natuurlijk ook prima als je de koper eerst laat betalen en het product pas opstuurt als je het geld hebt ontvangen.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.