Nieuwe Android-smartphones Moeten Verplicht Snelladen Ondersteunen

smartphone opladenFabrikanten die in de toekomst een Android-smartphone op de markt willen brengen moeten van Google verplicht ondersteuning voor snelladen toevoegen. Dit blijkt uit technische documenten van Google in handen van XDA Developers.

In de documenten staat dat smartphones de standaard USB-C PD moeten gebruiken om in aanmerking te komen voor Android. USB-C PD is een open standaard voor smartphoneladers die kunnen snelladen. Nieuwe Android-smartphones moeten dus ook verplicht beschikken over een USB-C-poort, in plaats van de ouderwetse micro-usb-poort.

Google zou fabrikanten al sinds Android 7.0 aanraden om de nieuwe USB-standaard te gebruiken, omdat dit op een dag verplicht zal worden. Deze dag is nu dus aangebroken.

Daarnaast verplicht Google nu ook om de Digitaal welzijn-app toe te voegen aan Android-smartphones. Gebruikers kunnen hiermee hun smartphone-gebruik in de gaten houden. De nieuwe regels gelden voor fabrikanten die Android 9 of Android 10 willen installeren op nieuwe smartphones.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.