Europese Commissie Wil USB-C-poort Op Smartphones Verplichten

usb-cNiet alle smartphones kunnen met dezelfde oplaadkabel worden opgeladen. Zo maken veel smartphones al gebruik van de nieuwere USB C-poort, maar zijn er ook nog genoeg toestellen die gebruikmaken van de oudere Micro-USB-aansluiting. De Europese Commissie wil alles gelijk trekken door fabrikanten te verplichten om alle smartphones te voorzien van een USB C-poort.

De meeste nieuwe smartphones verschijnen op de markt met een USB C-poort, maar sommige goedkopere toestellen maken nog steeds gebruik van een oudere standaard. De Europese Commissie wil dit voortaan voorkomen door een USB-C-poort te verplichten. Fabrikanten streefden hier al langer na, maar niet elke fabrikant doet hier aan mee. Daarom wil de Europese Commissie het nu verplichten.

Het verplichten van een USB C-poort brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het niet alleen makkelijker voor de consument, maar moet het ook de hoeveelheid elektronisch afval verminderen. Jaarlijks zijn oude laders goed voor duizenden tonnen elektronisch afval.

Het is nog onduidelijk vanaf wanneer de Europese Commissie USB C-laders wil verplichten.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.