Duitsland Wil Fabrikanten Verplichten Smartphones 7 Jaar Te Updaten

Veel smartphone-gebruikers klagen over een te kort updatebeleid. Gebruikers zelf zijn echter niet de enigen die er zo over denken. De Duitse overheid overweegt namelijk om fabrikanten te verplichten om langer beveiligingsupdates uit te voeren. Zeven jaar maar liefst.

De afgelopen jaren zien we bij fabrikanten als Samsung grote vooruitgangen op het gebied van software-ondersteuning. Zo krijgen de toestellen van dit merk minstens vier jaar updates. Steeds meer fabrikanten zijn van plan om Samsung’s voorbeeld te volgen, maar de Duitse overheid vindt dat dit nog niet snel genoeg gaat.

De Duitse overheid is van mening dat gebruikers minimaal zeven jaar beveiligingsupdates moeten ontvangen. Dit blijkt uit een plan waar ze aan werken. Ook reserve-onderdelen moeten langer beschikbaar zijn, zegt Heise Online. Het plan van Duitsland gaat nog een stapje verder dan het voorstel van de Europese Commissie, dat vijf jaar updates voor klanten garandeert.

DigitalEurope, een collectief dat de smartphone-industrie vertegenwoordigt en waar fabrikanten als Apple, Samsung en Huawei aan deelnemen, verwerpt dit idee. De fabrikanten willen een lagere standaard van drie jaar beveiligingsupdates en drie jaar Android-updates. Ook willen de bedrijven, op vervangschermen en batterijen na, niet zo lang reserveonderdelen aanbiedingen. Andere onderdelen gaan namelijk zelden stuk, aldus de fabrikanten.

Het langer ondersteunen van smartphones is niet alleen de verantwoordelijkheid van smartphonefabrikanten. Ook chipmakers zoals Qualcomm en MediaTek zullen hun chipsets langer van beveiliging moeten voorzien.

Vinden jullie het Duitse voorstel van zeven jaar een goed idee of is vijf jaar voldoende? Hoe denken jullie hierover?

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.