Samsung presenteert eerste Android-camera ter wereld

Samsung-Galaxy-NX-cameraAl weken doen er geruchten de ronde over Samsung’s nieuwste Galaxy camera op het web. Echter vandaag werd daar een einde aan gemaakt, door de officiële aankondiging van Samsung zelf. Tijdens de Samsung Galaxy & Activ Premier evenement in Londen, werd de Samsung Galaxy NX Android Camera gepresenteerd als opvolger van de eerste Samsung Galaxy Camera. Deze nieuwe camera zal draaien op het Android besturingssysteem en heeft een digitale spiegelloze verwisselbare lens (MILC). De doorgevoerde verbeteringen ten opzichte van de eerste Samsung Galaxy Camera maakt het tot een uiterst complete camera waar alles mee kan, behalve bellen.

Volgens Samsung is deze camera een samenspel van de eerste Samsung Galaxy Camera en de lijn van de NX camera’s (geen Android). Deze Android-camera wordt geleverd met de nieuwste versie van Android 4.2.2 Jelly Bean. Ze is ook voorzien van Samsung’s Touch Wiz UI, die vaker voorkomt bij de smartphones en tablets maar nu is afgestemd op de camera. Het enige nadeel ervan is de grootte, maar de camera bevat dan ook een 4,8 inch LCD scherm, APS-C sensor en ingebouwde EVF.

Het Koreaanse bedrijf vermeldde er niet bij wanneer de camera beschikbaar zal zijn of hoeveel het zal gaan kosten. Hoewel er gespeculeerd wordt over een prijs van rond de 1000 dollar. Hiermee is het eerder een product voor de wat meer ervaren fotograaf die de combinatie van Android en een NX camera kan waarderen. Voor een betaalbare prijs is er nog altijd de Galaxy S4 Zoom, die gebruik maakt van 10x optische zoom lens en waarmee gebeld kan worden.

Samsung lijkt enthousiast de grenzen aan het verleggen met de Galaxy apparaten, wat voor nieuwe soorten apparaten of categorieën zou u graag willen gebruiken?

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.