Eerste dag van de zomer, een paar leuke app tips

eerstdag_zomer_2013
Vandaag viert Google de eerste dag van de zomer met een special ontworpen doodle door de Duitser Christoph Niemann. Niemann is een schrijver van een aantal boeken en daarnaast ook illustrator en ontwerper. Opvallend is dat Google dit jaar de zomer uitkiest om te vieren en de lente overslaat. Vorig jaar was juist de lente gevierd met een originele Doodle.

Voor ons een leuke aanleiding om je te voorzien van een paar must have zomer apps om deze zomer nog meer tot een succes te maken.

We beginnen met buienradar, om de simpele reden dat het veelal toch vaak regent in de Nederlandse zomers. Gisteren en vandaag zijn daar meteen weer een mooi voorbeeld van. Buienradar is wat ons betreft wel één van de betere weer apps om hiervan op de hoogte te blijven.

Schijnt de zon lekker? Houdt dan wel de zonkracht goed in de gaten. Met een te krachtige zon is het verstandiger voor je huid om even in de schaduw te gaan liggen. Mocht je dan alsnog in de zon gaan liggen zorg dan dat je je goed insmeert.

Of je nu naar Spanje gaat of Portugal. Met de ANWB taalgidsen ben je verzekerd van een goed gesprek. Onderwerpen als pech onderweg, tanken, douane, medische hulp, taalproblemen, ongeval op de weg & reparaties zijn eenvoudig terug te vinden in deze app. Verder is hij aangevuld met algemene zinnen en woorden.

Gek op surfen? Zorg dan dat je de Windfinder app op je Android smartphone hebt staan. Deze app toont real-time updates over wind, golven en heeft daarnaast meer dan 12 duizend surflocaties wereldwijd in kaart gebracht. Je hebt hier een gratis en pro variant van, vanzelfsprekend heeft de pro versie geen reclame en de gratis versie wel.

Zaklamp vergeten? Met deze zaklamp app maak je van je smartphone direct een zaklamp. De app beschikt daarnaast nog over een aantal handige functies en is één van de best beoordeelde zaklamp apps van Google Play. Andere handige functies zijn: SOS signaal, aanpasbare lichtsterkte, leuke effecten zoals een stroboscoop, een drukknop die je ingedrukt moet houden.

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.