Android 4.3 Jelly Bean gelekt

android-4.3

Een Android 4.3 Jelly Bean ROM is deze week gelekt en het ging dit keer niet om een Nexus apparaat, maar om een Galaxy S4 Google Play Edition. Door het ontbreken van gebruikersgerichte veranderingen, stelden sommigen vraagtekens bij de legitimiteit van het lek. Maar na een aantal ‘Zoek de verschillen’ spelletjes stelde Android Authority toch vast dat het op zijn minst om een echte Android 4.3 bouwsel gaat, hetzij een vroege versie. Wat opviel was dat het nog steeds een Jelly Bean is en niet de langverwachte Key Lime Pie.

Een leuke verandering is in de camera te zien. De volumeknop kan worden gebruikt als sluiter, wat betekent dat Nexus apparaten nu min of meer een hardware camera knop hebben. Verder zijn er weinig veranderingen in de gebruikersinterface.  De instellingenbar is bijvoorbeeld van een volledige cirkel naar een halve gegaan.

Daarnaast zijn er wijzigingen ten behoeve van batterijbesparing. Met de eigenaardige instelling “Scanning altijd beschikbaar” die te vinden is in de Advanced lijst voor Wi-Fi instellingen, heeft u altijd Wi-Fi . Wat betekent dat u WiFi altijd aan is, waardoor apps een grove positie krijgen. Deze instelling bespaart u uiteindelijk batterijen, door werking  via de GPS-chip. Een andere batterijbespaarder komt in de vorm van de functie `System Info app´ onder de titel “android.hardware.bluetooth_le”. De functie Bluetooth Low Energy waar al enige tijd over wordt gekletst lijkt nu officieel te zijn opgenomen. Deze functie is precies zoals het klinkt, een vorm van Bluetooth waarbij aanzienlijk minder stroom wordt verbruikt.

Voor de rest zijn er een aantal nieuwe ontwikkelaars instellingen en enkele herbenoemingen. Zoals de instelling “cell broadcast” die is veranderd naar “mobiele uitzendingen”. Allemaal kleine veranderingen waarmee de Android 4.3 vooralsnog een verfijning van de Jelly Bean lijkt te zijn. Geen totaal redesign helaas, maar verbeteringen zijn altijd leuk om te zien en meer dan welkom. Wanneer we het zullen zien? Dat blijft de grote vraag, maar enkele gelekte afbeeldingen van Sam Mobile geven al een aardig beeld van de Android 4.3.

En welke verbeteringen zou u graag willen zien in Jelly Bean?

 

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.