KPN 4G netwerk dekt volledige Randstad

KPN rolt deze week 4G uit voor de gehele randstad. Eerder waren ze al begonnen met een test in Amsterdam maar nu kunnen alle steden in de Randstad gebruik maken van dit snelle netwerk. KPN voldoet hiermee aan de planning die ze eerder dit jaar hadden opgesteld.

4G dekking KPN

bron: kpn.com

KPN wil volgend jaar zomer heel Nederland hebben aangesloten op het 4G netwerk. De eerder steden die op de planning staan zijn Leeuwarden, Groningen, Eindhoven en Maastricht. In 2013 willen ze een dekkingsgraad van 0% bereiken.

Wat is 4G precies?

4G is de opvolger van het nu bekende 3G. Het nieuwe netwerk is tot 10 keer sneller dan dat je nu gewend bent. Met name voor het toenemende gebruik van diensten als Spotify is dit natuurlijk erg wenselijk. De snelheid van 4G is 100 Mbit/s of zo’n 12,5 Megabyte per seconde als je onderweg bent. Als je stilstaat en een goede ontvangst hebt dan kun je tot 1000 Mbit/s per seconde of zo’n 125 Megabyte per seconde aan data binnenhalen op je smartphone.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.