YouTube Krijgt Loop-functie Om Gedeelte Van Video Te Herhalen

YouTube werkt aan een nieuwe functie die het mogelijk maakt om een gedeelte van een video op een loop te zetten. Vind je een gedeelte van een lange video leuk, dan kun je straks een hoofdstuk selecteren die constant zal worden herhaald.

YouTube introduceerde in 2020 een functie waarmee Youtubers hun video’s kunnen opdelen in hoofdstukken. Hierdoor krijgen kijkers een duidelijk overzicht van wat er nog komen gaat en kunnen ze eenvoudig skippen naar het gedeelte van de video waar ze voor kwamen. Binnenkort zal YouTube deze functie uitbreiden met een Loop-optie, waarbij je één hoofdstuk kunt selecteren die keer op keer zal worden afgespeeld.

De aanwijzingen voor een Loop-functie zijn gevonden door XDA-developers tijdens een APK-check van de YouTube-app (build 17.01.36). Uit de check blijkt dat er een chapter repeat aankomt, oftewel een hoofdstukherhaling. Alhoewel er verder geen details gevonden zijn, zegt de naam van de functie genoeg. Zolang YouTube de functie niet officieel heeft aangekondigd is het echter nog mogelijk dat het bedrijf besluit om de functie alsnog te schrappen.

Het loopen van een video kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een ingewikkelde tutorial volgt en een gedeelte hiervan niet goed begrijpt. Of misschien kijk je naar een humoristische video waarbij je op een bepaald moment elke keer weer de slappe lach krijgt. Dit zijn ideale momenten om de Loop-functie in te schakelen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.