App Glasstesla ontwikkeld voor Google Glass en meer updates

Glasstesla

glasstesla

De weinig creatieve naam GLASSTESLA gaat om een app voor de enkele mensen die in het bezit zouden zijn van een Google Glass en een Tesla auto. Gebruikers van de elektrische auto Tesla S kunnen via hun Google Glass hun auto besturen met de speciale app. Zo is het mogelijk om te toeteren, de lichten aan en uit te zetten, deuren te openen en te sluiten, en om het oplaadproces te volgen en dat allemaal met de Google Glass. Vanwege veiligheidsoverwegingen is de besturing tijdens het rijden uitgeschakeld. Een toekomstperspectief is ook dat auto’s zelfstandig gaan rijden. Wellicht dat hier nog verdere combinaties kunnen ontstaan met de Google Glass.

 

Updates

Naast de eerste ontwikkelingen voor applicaties die slechts enkel op Google Glass draaien, zijn er ook de updates van Google Glass zelf .  Maandag heeft Google een update uitgegeven, waarmee er een behoorlijke set van verbeteringen is opgeleverd.  Welke deze keer gericht is op gesproken commando’s en controles. Vorige maand is de camera verbeterd, HDR toegevoegd en een iets aangestipte stembediening. De update van 1 juli (versie XE7) is veel groter, er kan nu makkelijker gebeld en gesurfd worden op het web, met een volledige Google contactlijst ondersteuning. Glass had al grote spraakopdrachten, maar nu kun je zelfs zeggen: ‘”Ok, Glass, lees het voor” om een inkomend bericht te kunnen horen. Hetzelfde kan gedaan worden voor berichten verzenden, vragen om een foto te maken of te delen door te zeggen: ”Ok Glass versturen, delen met” en nog veel meer. Hiermee kan iemand met een Google Glass praten tegen zijn bril en is het echt een handsfree apparaat.

Google-Glass

Na diverse updates waar de batterij levensduur verbeterd werd, de camera en er nu wordt gewerkt aan surfen op het web en spraakopdrachten, moge het duidelijk zijn dat Google druk bezig is met de doorontwikkeling van Glass. Het is allemaal nog in een vroeg stadium, maar met bovenstaande ontwikkelingen wordt steeds duidelijker hoe groot de invloed kan zijn op onze waarneming en levens. Het is nu enkel nog wachten op een flinke prijsdaling en dan kan een ieder het zelf ervaren. En dan is het hek echt van de dam en zullen er vast vele applicaties voor de Glass volgen.

 

Laura

Android liefhebber, creatieveling en gek op nieuwe handige apps! Ik schrijf graag over Android, heb je een leuke tip laat het me weten!

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.