HP keert terug naar smartphones, wellicht met Android?

”HP is in het spel” De Indiase Times, signaleerde een terugkeer van HP naar de telefonie en tablet markt na de mislukking van HP’s eerste poging enkele jaren terug. HP nam een bad met de HP TouchPad tablet in 2011, na het kopen van fabrikant Palm en investeerde miljarden dollars in het WebOs besturingssysteem. Uiteindelijk heeft HP WebOS verkocht aan LG. Wat betekent dat bij terugkeer naar de markt, ze met een alternatief platform moeten komen.

hp-palm-touchpadEen voor de hand liggende keuze is kandidaat Android die al bekend is bij de consument en regeert op de smartphonemarkt. Apple is een verre tweede en Windows Phone en BlackBerry strijden om de restjes. Als HP ervoor kiest om Windows Phone over te kopen of weer eigen software te ontwikkelen, slaan ze meer hun slag op de markt. Want bij Android zal het vechten worden om een plekje tussen een serie van rivalen, van HTC tot Sony en natuurlijk  Samsung. Niet iedereen keert succesvol terug naar de smartphonemarkt. Panasonic heeft enige tijd terug  de waterproof Eluga Android Phone gelanceerd, waar nu nog maar weinig over te doen is.

Als ze willen terugkomen, moeten ze met iets anders komen, wat ook gezegd wordt door topman Yam Su Yin. “Er zijn nog altijd mogelijkheden om met iets nieuws te komen, het is nog niet te laat. Als HP met een smartphone komt, zal het een uniek product zijn.” Uitspraken die kunnen wijzen dat HP niet met een Android-toestel zal komen. Wat denken jullie zal HP de stap naar Android wagen of met iets geheel anders komen?

Via: cnet

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.