Nieuwe Google Maps versie voor Android: Latitude verdwijnt

Voor de mensen die hun Android toestel al gretig bijwerkten naar de gloednieuwe versie 7.0 van Google Maps, is het waarschijnlijk al opgevallen dat Google Latitude verdwenen is. Voor Latitude is het hetzelfde weggelegd als bij Google Reader, de service zal volledig verdwijnen op 9 augustus. Nog een maand dus om afscheid te nemen.

latitude

Met Google Latitude kun je op de kaart zien waar op dat moment je vrienden en familie zich begeven. Een paar maanden terug kwam er een update voor Google+ die dezelfde functionaliteit bevat als Google Latitude. In deze nieuwe versie kan er ingecheckt worden op locaties, welke men vervolgens kan delen. Het sociale element aan Google Maps wordt zo verplaatst naar het sociale netwerk Google+ wat Google aan het uitbouwen is.

Het nadeel is dat je nu bij de Google+ app moet inchecken wat voorheen via Maps ging. De Google+ locaties zijn nog niet beschikbaar op de desktop en daarmee voorlopig enkel te zien op de mobiele Google+ app. De contactenlijst uit Latitude kunnen al worden overgenomen door Google+ app. Deze functie vind je in het zijmenu onder de naam ‘Locaties’.

De update naar Google Maps voor Android 7 wordt in de komende dagen beschikbaar gemaakt voor toestellen met Android 4.0.3 en hoger.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.